Osoblje | Lečenje bolesti zavisnosti  

Osoblje

Prof. Prof. Nikolay VorobjevNikolaj Vasiljević Vorobjev je autor metoda, rukovodilac mreže klinika. Zasluženo je autoritet u oblasti lečenja zavisnosti, član Državnog saveta Ruske Federacije za sprečavanje narkomanije. Svoj lični put doktor Vorobjev počeo je kao vojni lekar. Završio je Vojnomedicinsku akademiju u Sankt  Peterburgu. Nakon završetka akademije radio je u psihijatrijskim, toksikološkim centrima, bavio se naučnim istraživanjima, ima naučni stepen doktora. U težnji  da poboljša efikasnost lečenja krajem 90-ih godina aktivno je posećivao vodeće klinike za lečenje narkomanije u Americi, Evropi, Aziji. Zaposleni u klinici zajedno sa njim redovno posećuju medicinske konferencije. Po mogućnosti se Nikolaj Vorobjev trudi da pomogne i u svakodnevnom praktičnom radu učestvujući u lečenju teških pacijenata.

 

 

 

 

 

dr. igor boljbuh Igor Boljbuh je direktor klinike u Beogradu. Stručnjak je u oblasti urgentne medicine, anesteziologije, prošao je specijalizaciju iz psihijatrije, narkologije. Od 2001. godine radi na klinici. Od 2007. godine direktor je specijalne bolnice „Dr Vorobjev“ u Beogradu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 dr. Aleksey Elistratov

Aleksej Jelistratov je specijalista urgentne medicine, toksikologije, chronic pain management. Poseduje višegodišnje iskustvo u lečenju pacijenata s teškim propratnim bolestima, otklanjanju apstinencijalnog sindroma, terapiji hroničnog bola, regionalnoj anesteziji, postavljanju centralnih venskih katetera, ugrađivanju implanata, terapiji gasom ksenonom, sprovođenju ekstrakorporalnih metoda detoksikacije, kvantnoj terapiji.

 

 

 

 

 

 

dr. tyurina ekatarinaJekaterina Tjurina je psihijatar, stručnjak za lečenje bolesti zavisnosti, klinički farmakolog. Sprovodila je klinička ispitivanja prema  GCP (good clinical practise), medicini zasnovanoj na dokazima, racionalnoj farmakoterapiji u lečenju psihičkih rastrojstava. Koordinira radom u psihološkoj dijagnostici, otkrivanju psihičkih rastrojstava i njihovom korigovanju, radi kontrole u toku ambulantnog lečenja.

 

 

 

 

 

 

 

psiholog Jokovic Jelena Jelena Joković je specijalni pedagog, porodični psihoterapeut, stručnjak za psihokorekciju sa zavisnicima i suzavisnicima. Sprovodi edukaciju za pacijente i njihove porodice, grupni rad u vezi s obrazovanjem novog načina života, izbegavanjem provocirajućih situacija, sastavlja plan aktivnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

psiholog Ljubica RaskovicLjubica Rašković je psiholog, stručnjak za transakcionu analizu. Vlada metodama i vežbama disanja, jogom, transpersonalnom i telesno orijentisanom terapijom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pavle Kastl psihoterapeut Pavle Kastel je psihijatar, psihoterapeut. „Patrijarh“ u svojoj oblasti, jedan od osnivača narkološke službe u Srbiji. Duže vremena je radio na Institutu za mentalno zdravlje. Znanja i mudrost bez pogovora čine ovog čoveka autoritetom među doktorima i pacijentima.